SMS Assistant

Hoe werkt het?

Activeren

  • Log in op de website met gebruikersnaam en wachtwoord
  • Onder SMS Assistant vul je in wanneer je in een bepaald reisgebied verblijft.
  • Geef aan of je de waarschuwingsberichten alleen per SMS of ook per e-mail wilt ontvangen
  • Deze informatie kun je altijd online wijzigen.
  • Wanneer er in jouw reisgebied dreiging ontstaat, door bijvoorbeeld een natuurramp of politieke onrust, wordt je hierover direct via SMS en eventueel e-mail geïnformeerd.

FAQ

Over SMS Assistant
Productkaart SMS Assistant

Over SMS Assistant

Waarom SMS Assistant?

Situaties kunnen snel veranderen. Denk aan de aardbeving op Haïti, de tsunami, SARS, de Mexicaanse griep en 11 september. Dat is geen reden om niet meer te reizen, maar wel een reden om je goed voor te bereiden. Dankzij SMS Assistant krijg je snel informatie die relevant is voor jouw veiligheid. Hoe eerder je kunt inspelen op een calamiteit, hoe beter.

Hoe weet SMS Assistant wat er gebeurt in de wereld?

SMS Assistant werkt met internationale veiligheidsspecialisten die 24 uur per dag, wereldwijd, informatie vergaren, analyseren en categoriseren. Zij werken zo snel, dat de waarschuwingsberichten meestal al worden verstuurd voordat een gebeurtenis bekend wordt via radio of televisie. Als je je contactgegevens opgeeft, je bestemming en je reisdata, dan kunnen wij ervoor zorgen dat je die informatie ontvangt die voor jouw veiligheid relevant is. De bestemming en reisdata kun je invoeren op je Assistant Services account.

Wat moet ik doen als ik een waarschuwingsbericht ontvang?

In elk bericht staat bondig omschreven wat de dreiging inhoudt. De reiziger kan dan zelf beoordelen wat hiermee te doen. De staking van metropersoneel is vooral handig om te weten. Maar na een melding over natuurgeweld of bijvoorbeeld politieke onrust kan het juist verstandig zijn om lokaal contact te zoeken met de ambassade of het consulaat en eventueel contact op te nemen met de alarmcentrale van je reisverzekering.

Waar kan ik de SMS Assistant krijgen?

SMS Assistant is gratis beschikbaar voor iedereen die een Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance koopt. Ook wordt de SMS Assistant door Allianz Global Assistance gratis verstrekt wanneer je één van de andere drie Assistant Services koopt. De producten van Allianz Global Assistance zijn verkrijgbaar:

Productkaart SMS Assistant

Is deze informatie in een overzicht beschikbaar?

Voor een duidelijk overzicht van ieder van de Assistant Services zijn handige productkaarten ontwikkeld. In zes korte stappen zie je nog eens snel hoe je de Assistant Services het beste kunt gebruiken en hoe ze jou kunnen helpen.

Download hier de productkaart van SMS Assistant.

Tussenpersonen van Allianz Global Assistance kunnen deze en overige productkaarten ook op de bekende manier op het extranet bestellen.

Neem contact met ons op.

Vragen
Of via het online contactformulier.

Beschikbaarheid Service Team:
Ma.-vr. van 08.00 tot 18.00 uur.
Za. van 09.00 tot 17.00 uur.

This is the website of the Assistant Services of Allianz Global Assistance Travel Insurance.